Ontwikkeling havengebied Antwerpen - Een bloeiende haven in een leefbare omgeving

Home

Over het proces

Actieprogramma

Partners

Nieuws

Publicaties

Vraag en antwoord

Contact

Nieuws > Alle nieuws


EERSTE WINDMOLEN WAASLANDHAVEN VOLLEDIG KLAAROp het bedrijfsterrein van Luik Natie in de Waaslandhaven is de eerste turbine van het nieuwe windmolenpark volledig klaar. Tegen eind oktober moeten er in de haven vijftien windmolens op volle kracht draaien en stroom leveren aan zo'n 35.000 gezinnen. Op termijn komen er veertig tot vijftig windmolens in de Waaslandhaven.

Op de website van de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) tonen foto's hoe de windmolens stilaan oprijzen in de Waaslandhaven. Eind september wil Wind aan de Stroom (W@S) er vijftien windmolens klaar hebben. De haven kan dan bogen op het grootste onshore windmolenpark van Belgiƫ. Tegen eind oktober zullen de turbines op volle kracht elektriciteit produceren. Ze hebben elk een vermogen van drie megawatt kunnen samen stroom leveren aan zo'n 35.000 gezinnen. Op termijn komen er in de Waaslandhaven veertig tot vijftig windmolens, afhankelijk van de verkregen vergunningen.

De haven wil efficiƫnter omspringen met energie en zet daarom sterk in op hernieuwbare bronnen. Het actieprogramma Ontwikkeling Havengebied Antwerpen (OHA) stimuleert dan ook initiatieven die bijdragen tot de duurzame en economisch succesvolle ontwikkeling van het havengebied. Lees meer over het windmolenpark in de actiefiche.

© 2020 - Stafdienst, departement Mobiliteit en Openbare Werken. De modellicentie voor gratis hergebruik van de Vlaamse overheid is van toepassing op deze website : zie website vlaanderen.be voor meer info