Ontwikkeling havengebied Antwerpen - Een bloeiende haven in een leefbare omgeving

Home

Over het proces

Actieprogramma

Partners

Nieuws

Publicaties

Vraag en antwoord

Contact

Nieuws > Alle nieuws


BEZOEK DE NIEUWE INFOKEET IN PROSPERPOLDER!Op zaterdag 19 september opent de infokeet van het Hedwige-Prosperproject opnieuw haar deuren. Daar kun je dit unieke Sigmagebied nog beter ontdekken met allerlei nieuwe snufjes en aan de hand van de expertise van Waterwegen en Zeekanaal NV, het Agentschap voor Natuur en Bos en de Provincie Zeeland.
Het grenspark Hedwige-Prosper wordt een grensoverschrijdend getijdennatuurgebied van 465 hectare. Volgens de huidige planning stroomt in 2019 voor het eerst Scheldewater het gebied binnen. Samen met de toekomstige omliggende natuurgebieden die horen bij de ontwikkelingsplannen rond havengebied Antwerpen en het Land van Saeftinghe ontstaat hier straks een unieke uitgestrekte natuurkern van ruim 4000 hectare. Wil je weten hoe dat landschap van morgen er zal uitzien? Kom dan op zaterdag 19 september naar de heropening van de infokeet aan de Zoetenberm 6A in Beveren.

Hier vind je de laatste Sigmaplan-nieuwsbrief en ook meer info over het programma op 19 september.

Meer info over het Hedwige-Prosperproject vind je hier.

Meer info over de natuurontwikkeling in het havengebied vind je hier.

© 2020 - Stafdienst, departement Mobiliteit en Openbare Werken. De modellicentie voor gratis hergebruik van de Vlaamse overheid is van toepassing op deze website : zie website vlaanderen.be voor meer info