Ontwikkeling havengebied Antwerpen - Een bloeiende haven in een leefbare omgeving

Home

Over het proces

Actieprogramma

Partners

Nieuws

Publicaties

Vraag en antwoord

Contact

Nieuws > Alle nieuws


HAVENHELDEN VLIEGEN HAVENGEBIED VAN ANTWERPEN TE HULPIs het een vliegtuig, is het een vogel? Nee, een echte superheld vloog donderdag 30 maart 2017 ter hoogte van Kallo boven de Schelde op zoek naar Havenhelden. Zo trapte de Vlaamse overheid haar nieuwe Havenheldencampagne af. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts roept iedereen op om geëngageerde mensen te nomineren als Havenheld op de website www.havenhelden.be: "De inwoners van het havengebied van Antwerpen dragen op verschillende manieren bij aan de ontwikkeling ervan. De haven is het werk van velen, en ook het plezier delen we met velen. De inwoners van het Antwerpse havengebied dragen op verschillende manieren bij aan de ontwikkeling ervan. Hun heldendaden verdienen meer dan alleen maar een spreekwoordelijk bloemetje."

De kartonnen superheld rekende voor zijn vliegkracht op de hulp van een drone, maar het bleef indrukwekkend. Met deze stunt wil de Vlaamse overheid de aandacht trekken op het havengebied van Antwerpen en de 'heldendaden' die daar elke dag gebeuren.

Minister Ben Weyts: "Grote én kleine Havenhelden zetten zich in om van het Antwerpse havengebied een aangename plek te maken. Het zijn bedrijfsleiders die jobs creëren, maar even goed ouders die hun auto aan de kant laten staan om hun kinderen per fiets naar school te brengen. De Vlaamse overheid en haar partners zitten niet stil. Met een actieprogramma realiseren we een bloeiende haven in een leefbare omgeving."

Jan Hemelaer, procesmanager van de Ontwikkeling van de Haven van Antwerpen (OHA), leidt alles in goede banen: "De haven van Antwerpen is op erg veel fronten actief, en nog meer mensen zetten er zich op verschillende manieren voor in. Het is logisch dat we zoveel mogelijk jobs naar de haven willen halen, maar duurzame mobiliteit en goede lucht- en waterkwaliteit zijn even belangrijk. We willen een haven die in evenwicht is met haar omgeving. In die omgeving komen bewoners, landbouwers en natuur op de eerste plaats. Door hun dagelijkse activiteiten en bijzondere initiatieven laten de bewoners, landbouwers, recreanten, de tienduizenden werknemers, natuurverenigingen en nog zoveel anderen het havengebied bruisen. Dag in dag uit zetten mensen zich hier voor in."

Al die mensen met hun verschillende verhalen wil de Vlaamse overheid in de kijker zetten met de Havenheldencampagne.

Elke week verdient een Havenheld zijn of haar plaats in de kijker op www.havenhelden.be en op de Havenhelden Facebookpagina. Maar het is aan de mensen zelf om hen te nomineren. Wie een Havenheld kent, kan hem of haar nomineren op www.havenhelden.be. "Ik kijk er naar uit om binnenkort de eerste Havenheld te ontmoeten en feliciteren", sluit de minister af.

De Havenheldencampagne past in het kader van Ontwikkeling Havengebied Antwerpen, een actieplan van de Vlaamse overheid, waarmee ze een bloeiende haven in een leefbare omgeving wil realiseren.


Havenhelden


© 2020 - Stafdienst, departement Mobiliteit en Openbare Werken. De modellicentie voor gratis hergebruik van de Vlaamse overheid is van toepassing op deze website : zie website vlaanderen.be voor meer info