Ontwikkeling havengebied Antwerpen - Een bloeiende haven in een leefbare omgeving

Home

Over het proces

Actieprogramma

Partners

Nieuws

Publicaties

Vraag en antwoord

Contact

Actieprogramma > Milieu > Naar een groenere energieproductie en betere energie-efficiëntieDOELSTELLING : NAAR EEN GROENERE ENERGIEPRODUCTIE EN BETERE ENERGIE-EFFICIËNTIEBij de havenontwikkeling staat een groene energieaanpak voorop. In 2012 werd een eerste duurzaamheidsverslag over de haven gepubliceerd, in 2013 volgde de tweede editie. De havengemeenschap maakt op die manier duidelijk dat ze het thema groene energie ernstig neemt.

EnergieauditHet Gemeentelijk havenbedrijf Antwerpen maakt middelen vrij voor energieaudits in bedrijven. Negen logistieke bedrijven maken van die mogelijkheid gebruik.

Groene stroomWarmtekrachtkoppeling is in het havengebied Antwerpen nog steeds de koploper als het gaat om duurzame energie. Op de Linkerscheldeoever zal de bouw van een windmolenpark met meer dan veertig molens het aandeel windenergie sterk doen stijgen. De windmolens zullen worden gebouwd door Wind aan de Stroom nv (W@S).


Raadpleeg hier de actiefiches :© 2019 - Stafdienst, departement Mobiliteit en Openbare Werken. De modellicentie voor gratis hergebruik van de Vlaamse overheid is van toepassing op deze website : zie website vlaanderen.be voor meer info